Reintoarcerea la patria chinezeasca II: alibaba.com si pamantul stramosesc.

Dragii mei prieteni si dusmani, imaginati-va acum, fix in acest moment cum ar arata lumea noastra daca loviturile financiare ale americanilor nu ar fi avut loc iar China si-ar fi continuat existenta pe deplin socialista, fara dorinte de revansa fata de Vest in special, si intreaga lume in general… Puteti? Sau nu v-a ramas nici un pic de spatiu pentru a crea un mic exercitiu de imaginare a unei lumi fara abundenta de lucruri de contrabanda, ieftine si care sa se tot strice, adica, in comparatie cu lucrurile care se produceau inainte ca toate produsele sa fie Made in China? Calculatorul la care scriu, calculatorul la care cititi sunt produse in China. Se vor strica repede oricum, pentru ca asta este si rolul productiei capitaliste, produse ieftine care sa fie obligatori inlocuite pentru ca oamenii, sau mai bine spus consumatorii, devin dependenti imediat de cacaturile care nu au legatura cu ei, nu au nici un impact major asupra activitatii lor zilnice, nu le folosesc la nimic in general, decat pentru muzica, jocuri, stiri de pe cealalta parte a planetei, filme scoase pe banda rulanta, etc.

Asa cum spuneam in pentultimul meu post, oamenii folosesc tehnologie pentru ca nu vor dobandi niciodata o adaptabilitate reala, deoarece creierul si corpul nostru nu a suferit nici un fel de mutatie sau evolutie fata de stramosii nostri primitivi. Ca folosim unelte diferite pentru a produce efecte similare este prea mult de disecat intr-o postare de facebook. Poate la un moment dat va voi face onoarea si voi scrie o carte pentru introducerea oamenilor in cele mai simple tehnici de supravietuire ale oamenilor in secolul XXI, deocamdata ramanem pe ideea de blog personal/anti-ideologic. Cum spuneam, unelte diferite pentru efecte similare, care ne sunt vandute ca fiind capodoperele tehnicii moderne azi iar maine suntem indemnati sa le aruncam la gunoi pentru ca apar alte minuni tehnologice care acopera o gama si mai variata de nevoi special create de capitalisti pentru a ne tine in lesa, ocupati fiind cu descifrarea diferitelor jocuri sau cu descoperirea unor magnifice aplicatii pentru mobil care ne invata cum sa respiram normal, cand sa mancam sau cati pasi mai avem de facut pentru a avea o viata normala? Nu te-ai speriat inca? E, pentru tine special probabil, cercetatorii sunt in stadii destul de avansate se pare cu proiectul lor de a face trecerea omului, de la natura sa la viata vesnica, transumanismul, sa ii spunem pe nume, adica proiectul lor de a deveni nemuritori. Pe internet. Sau ma rog, intr-o retea special creeata care va continte milioane de date si cu totii vom fi liberi sa facem ce vrem si sa dispunem de resurse nelimitate de a duce aventura omului pe carari nebanuite si o gramada de vorbe de cacat de genul acesta pe care suntem fortati sa le citim, si la felul in care traieste si reactioneaza omul nou din ziua de azi le vom trai cu siguranta. Daca nu noi atunci copii si nepotii nostri cu siguranta.

 

 

Pentru o existenta reala si fara complicatii ideologice va rog sa dati subscribe si sa fiti primii care primesc mailul cu partea a treia din aceasta minunata capodopera.

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *