Care este rostul tuturor lucrurilor – Adrian V

Care este rostul tuturor lucrurilor
Stau la birou. In fata am cateva agende, calculatorul deschis. Cateva creioane. Caut ceva pe google. Orice ca sa imi faca ziua desemnata ca fiind libera sa fie cat mai plina. Nici nu vreau sa am aceste ganduri. Nu am nevoie de ele, nu vreau sa fiu deranjat de aceste idei despre plictiseala de a fi blocat intr-un spatiu mic. Intotdeauna am impresia ca ceea ce fac cu ajutorul calculatorului este un lucru benefic pentru toata lumea, ca are un impact. Nu vreau sa vad hazardul situatiilor si relatiilor sociale create cu ajutorul unei minti atent elaborate pentru a nu vedea nimic decat ceea ce ii face placere.
Pe newsfeed-ul de pe Facebook un prieten a impartasit o stire in care se povesteste cum un complet de judecatori au eliberat din arest la domiciliu un grup de sapte tineri care au violat o fata de 18 ani. Pe motive ca legea este neconstitutionala. Si, ca de obicei, acelasi sentiment de neputinta imi inmoaie oasele. Exact ca atunci cand nu esti aproape de persoana iubita si o cearta sau o suparare incepe. Ramai cu argumentele in brate. Fara putinta de a schimba ceva. Pentru ca discutiile, cu toate ca se spune ca schimba lucrurile, ideile, oamenii, nu schimba de fapt nimic. Am ajuns la concluzia ca oamenii isi fac ideile despre lume in primii ani de viata iar dupa aceea tot ce fac este sa faca si sa gandeasca lucrurile in asa fel incat sa le dovedeasca ca teza lor este cea corecta.

Lumea civilizata este un loc murdar in care trebuie sa ne chinuim ca sa respiram, in care trebuie sa ne vindem sufletele pentru a ne crea pe noi insine, cei civilizati. Tu stii cine esti? Sau esti creatia dorintelor si modei altora? Esti definitia ta sau rezultatul suprapunerii a celor 10.000 de ani de civilizatie? Stii sa iubesti sau toata definitia asupra dragostei o ai ca fiind ceva fizic, ceva usor de care sa scapi atunci cand incepi sa simti cu adevarat? Este viata ratiune si simtire sau doar o serie irationala de atingeri nepersonale?
Titlul este o intrebare pe care mi-o pun in fiecare zi cand ma trezesc. Viata este pura, viata este adevarata, dar ce facem noi cu greu se poate numi viata. Este doar un cerc al oamenilor care vor sa scape de virtutea de a avea o viata libera.

 

Cu alte cuvinte, va invit la o noua discutie pe acest blog sau pe proiectulradacini.com

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *